Svenska solodansare i Copenhagen Interclub Dance Cup 2015

För andra året i rad var förra helgen solodansare från Nacka Teamåkningsklubb i Köpenhamn för att delta i en internationell solodanstävling -Copenhagen Interclub Dance Cup 2015.

Klubben var representerad med flera åkare och men Teknisk Specialist, TS, Aliki Stergiadu, som dömde både solodansare och isdanspar.

Totalt 20 solodansare

Totalt var det 20 solodansare som tävlade i klasserna från juvenile till seniorer, sju av dem var svenskar, resten av solodansarna kom från olika föreningar i Danmark.

Bland de svenska åkarna var det Isabella Roos, Josefin Floser, Bianca Scuderi och Emma Robertsson som fick med sig medaljer hem.  Övriga åkare från Nacka TK var Elin Robertsson, Jeanette Skarstedt och Linn Brahme.

Mönsterdanser, kortdans och fridans

Under lördagen var den mönsterdanser (Rythm Blues, Swingdans, Willow Waltz och Golden Skaters Waltz) som presenterades samt juniorernas kortdans som i år var Samba. På söndagen var det dags för fridans då alla åkte härliga danser till egen vald musik och många olika karaktärer visades upp allt från Rock´n Roll till latinamerikanska rytmer från Zorro.

Svenskarna deltog i flera klasser

Vi svenskar deltog i de öppna solodansklasserna juvenile, pre-novice och novice samt i mästerskapklasserna pre-novice och junior.

Sju isdanspar var även på plats och tävlade i klasserna från pre-novice till advanced novice. Paren kom från Danmark, Finland, Tjeckien och Storbritannien.