Team Cosmos

Tränare: Jamie Hull, Iina Korkala, Sarah Kekonius

Team Cosmos är det andra steget i synkroåkning i Nacka TK. Här är första steget för att tävla med sitt lag.

Teamet är till för att åkare ska lära sig att utföra grundläggande steg och vändningar synkroniserat tillsammans med andra samt ha möjlighet att tävla på Juvenile nivån.

Att träna i Cosmos ger dig möjlighet att få tävla och på ett lättsamt sätt samt lära dig hur tävling i synkroniserad konståkning går till. Team Crystal är nästa steg som synkroåkare. Ungdomslag och juniorlag är de nivåer som kommer sen.

För att kunna vara med i Cosmos behöver man kunna klara av grunderna i synkro (som man lära sig i Team Comets), man ska ha tagit lägst tävlingstest, kunna koncentrera sig och lyssna på tränare. Det är tränare i Cosmos tillsammans med tränare i Comets som avgör om en åkare kan vara med. Det är viktigt att träna båda dagarna (teknik och synkro) för att åkarna ska utvecklas individuellt och tillsammans med laget.

Här hittar du information om:

Börjar en åkare under terminens gång då teamet redan tränat och gjort upp program kan det hända att åkaren får åka bredvid teamet ett tag innan man kan stegens ordning och kan hålla i de andra i teamet. Det är viktigt att åkarna fortsätter träna teknik 2 gånger i veckan för att utvecklas tillsammans med sina teamkamrater.

Nacka Teamåkningsklubbs säsong sträcker sig vanligtvis från början av augusti (sommarläger vecka 32) och fram till midsommar. Under säsongen har laget isträning, markträning och gemensam stretch. Alla delar är viktiga för att åkare ska utvecklas så bra som möjligt. Isträningen pågår fram till mitten av maj, och därefter har du möjlighet att vara med på fysträning tillsammans med lila grupper och tränare.

Säsongen 2023-2024