Team Comets

Tränare: Kajsa Hakefjord, Alvina Janzon, Sigrid Källsäter

Team Comets är första steget in i synkroåkning i Nacka TK. Teamet är till för att åkare ska lära sig att utföra grundläggande steg och vändningar synkroniserat tillsammans i ett lag.

Att träna i Comets ger dig möjlighet att vara med på uppvisningar och få erfarenhet av att åka i lag, vilket är viktigt om du vill fortsätta träna och tävla i synkroniserad konståkning. Tävlande nybörjarlag, debutantlag, ungdomslag och juniorlag är de nivåer som kommer sen.

För att kunna vara med i Comets behöver man kunna saxa bakåt åt båda håll och göra mohawk. Åkare i Lila grupper kan börja då tränare för Comets sett att de kan det som behövs. Det är tränarna i Comets som avgör om åkare kan vara med i laget. Det är viktigt att träna både torsdag och söndag för att åkarna ska utvecklas individuellt och tillsammans med laget.

Här hittar du information om:

Börjar en åkare under terminens gång då teamet redan tränat och gjort upp program kan det hända att åkaren får åka bredvid teamet ett tag innan man kan stegens ordning och kan hålla i de andra i teamet. Det är viktigt att åkarna fortsätter träna teknik 2 gånger i veckan för att utveckla sin skridskoåkning tillsammans med sina teamkamrater.

Nacka Teamåkningsklubbs säsong sträcker sig vanligtvis från början av augusti (sommarläger vecka 32) och fram till midsommar. Under säsongen har laget isträning, markträning och gemensam stretch. Alla delar är viktiga för att åkare ska utvecklas så bra som möjligt. Isträningen pågår fram till mitten av maj, och därefter har du möjlighet att vara med på fysträning tillsammans med lila grupper och tränare.

Säsongen 2023-2024

  • v32 – Sommarläger
  • 8 okt – uppvisning vid stjärntävling i Sollentuna
  • 15-16 okt – Höstläger
  • 17 dec – Julshow
  • 20 feb – Nackatrofén
  • 24 mars – Vårshow