Skridskoskolan

Vår skridskoskola vänder sig till alla barn och ungdomar som vill åka skridskor, oavsett om du är nybörjare eller har åkt ett tag. Det finns både nybörjargrupper och fortsättningsgrupper. Viktigt är att alla åkare har hjälm.

Skridskoskolan tränar torsdagar och söndagar och åkarna får åka en eller båda dagar varje vecka (schema finns här) vid Björknäs Idrottsplats (adress: Björknäs skolväg 5 i Saltsjö-boo). Blå, gul och röd grupp erbjuds även 20 minuter golvträning, direkt efter isträningen. Man kan träna båda eller bara en dag per vecka.

Varje termin avslutats med en traditionsenlig isshow:
– Hösttermin: Julshow är söndag den 17 dec 2023 i Björknäs ishall
– Vårtermin: Vårshow söndag den 24 mars 2024 i Älta ishall

Om du har frågor om skridskoskolan, e-posta oss gärna på sk@nackatk.se så hjälper vi dig.

För att anmäla, följ stegen nedan:

Steg 1: Skicka oss anmälan
Steg 2: Betala avgiften via SportAdmin

Skridskoskolans grupper

Grupperna i Skridskoskolan är indelade efter färger. Allteftersom du lär dig olika moment flyttas du vidare till nästa grupp. Om du har åkt skridskor förut placeras du i en grupp som passar dina förkunskaper. Efter att ha klarat vissa moment kan du ta skridskomärken (läs mer).

Klubbens instruktörer är välutbildade och de flesta har mångårig erfarenhet som tränare. Flera tränare har varit aktiva tävlingsåkare.

Våra nybörjare får sin första kontakt med is och skridskor. Det viktigaste här är att genom lekfulla moment lära sig stå, balansera och att ta sig framåt för egen maskin. I den orangea gruppen tar barnen sig fram lite snabbare på isen och börjar åka bakåt.

I blå och gul grupp åker man både framåt och bakåt samt börjar åka på skär och bågar. I denna röda gruppen övar barnen saxning framåt och bakåt, piruetter och vändningar. Man strävar efter att ta de sista skridskosmärkena och börjar även pröva lite teamövningar.

 

Vill du fortsätta efter Skridskoskolan?

För de åkare som passerat skridskoskolan och vill fortsätta med konståkning finns klubbens teknikgrupper som jobbar med att utveckla sin skridskoåkning och som tävlar i antingen synkro, isdans, solodans eller singel. I teknikgrupperna (som vi kallar Lila grupperna) är man klar med de grundäggande skridskomärkena och genomför tester för Konståkningsförbundets domare.