Grattis till bra prestationer under SM-helgen i synkroniserad konståkning!

Vilken helg det blev för Nacka TK som hade 4 lag på tävlingarna i Kungälv!
Team Cosmos, Crystal, Caprice och Moonlights var på plats och visade upp sina fantastiska program för fullsatta läktare. Det blev till och med fyra stycken medaljer för klubben – 3 st silver och 1 st brons!


JSM – Team Moonlights
Team Moonlights tävlade i Junior SM med både ett kort- och friprogram. I lördags var det dags för korta programmet – vilket är många tittares favorit program i år. Åkarna lyckades så bra att visa upp detta mjuka och vackra program vilket gav dem 50,71 poäng. Friprogrammet åkte de med styrka och säkerhet, ett program där åkarna får visa på en mer tuff stil. Även in den delen fick de säsongens bästa poäng 93,21, vilket gav dem totalt 143,92 och en bronsmedalj.


USM – Team Capice
I Ungdoms SM deltog Team Caprice, precis som alla ungdomsklasser inom synkro har de bara ett program och en chans att visa upp det. Caprice lyckades verkligen att visa det bästa de kan just på söndagen när det var tävling. Det gav dem en silvermedalj och säsongens bästa poäng 66,84.


Klubbtävling Basic Novice – Team Crystal
För Basic Novice var det en klubbtävling där Team Crystal visade upp sitt fina program med temat “Fjällens saga”. Den bra skridskoåkingen, välgjorda koreografin och väl avvägda svårigheter tog dem till andraplatsen med 51,31 poäng.


Foto: www.facebook.com/FigureSkatingPictures

Klubbtävling Juvenile – Team Cosmos
I den för året nya kategorin Juvenile deltog Team Cosmos tillsammans 4 andra lag. Cosmos åker taktfast och visar upp glädjen i att få åka synkro under sitt program. De fick 36,25 poäng vilket tog dem till prispallen och en silvermedalj.


Stort tack till tränare, ledare och alla föräldrar som var på plats och hjälpte till att göra tävlingen till en riktig fest både på läktaren och isen! Vi vill också tacka Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare för deras härliga arrangemang som genomsyrades av glädje och gemenskap.